Advanced Mermaid Cursus

Til jouw zeemeermin-ervaring in het buitenwater naar een hoger niveau, terwijl je jouw vaardigheden als zeemeermin verder verfijnt en verbetert.

In de PADI Advanced Mermaid cursus bouw je voort op je PADI Mermaid brevet en pas je wat je geleerd hebt toe in het buitenwater. Je leert de basisbeginselen over hoe het buitenwater verschilt van het water in een zwembad (groter, dieper, meer variabele omstandigheden) en krijgt de zeemeermin-technieken voor in het buitenwater aangereikt. Je leert ook over het onderwaterleven – wat je kunt verwachten, hoe je ermee om gaat en hoe je schade kunt voorkomen.

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Advanced Mermaid cursus moet je minimaal 12 jaar oud zijn en een PADI Mermaid-brevet hebben (of een gelijkwaardig brevet van een andere organisatie dat in aanmerking komt). Je moet ten minste 100 meter kunnen zwemmen zonder hulpmiddelen, minimaal 10 minuten zonder moeite kunnen blijven drijven aan de oppervlakte en een goede fysieke gezondheid hebben.

 

De PADI Advanced Mermaid cursus bestaat uit drie fasen:

  • De theorie die via zelfstudie wordt opgedaan met PADI¬†Mermaid eLearning¬†(of je instructeur geeft klassikaal les als de cursus niet in jouw taal beschikbaar is).
  • Twee sessies in beschut water om te leren zwemmen en duiken als een zeemeermin, het aanleren van reddingsvaardigheden en het leren omgaan met problemen. Je leert ook zeemeerminvaardigheden aan, zoals een effectieve dolfijnslag op de buik en rug, zijdelingse draaien en enkele vaardigheden die onmiskenbaar bij zeemeerminduiken horen; de achterwaartse salto, onderwater handen schudden, bellen blazen en op de rug onderwater zweven.
  • Buitenwatersessies in een natuurlijke wateromgeving, of een kunstmatige omgeving die aanzienlijk grotere is dan een zwembad, geschikt is voor zeemeermin-duiken en waarin je leert hoe je je voorbereidt op de zeemeermin-duiken in het buitenwater en die ook uitvoert, waaronder milieuvriendelijke zeemeermin-duiktechnieken.

In de PADI Advanced Mermaid cursus maak je gebruik van een monovin (d.w.z. een zeemeerminnenstaart), duikmasker, snorkel en vinnen. Het kan zijn dat je ook gebruik maakt van een natpak en een loodgordel. Het is het beste om een uitrusting te gebruiken die speciaal voor het zeemeerminnen is gemaakt maar tijdens deze cursus kun je ook gebruik maken van de snorkeluitrusting die je al hebt. Als je een freediver of duiker bent, kun je sommige onderdelen van je uitrusting (zoals masker, vinnen, snorkel) ook als zeemeermin-uitrusting gebruiken.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het programma? Neem dan contact met met op en ik vertel je graag meer!