Als je je inschrijft voor een cursus, dan krijg je van ons een aantal documenten toegestuurd die we graag we ingevuld en ondertekend van je ontvangen bij aanvang van de cursus. Voor personen jonger dan 18 jaar geldt dat een ouder of voogd mee moet tekenen. Je ontvangt een inschrijfformulier, een medische verklaring, een verklaring van risico en aansprakelijkheid en een verklaring van begrip. Hieronder volgt een korte uitleg van alle formulieren en de inhaallessen.

Inschrijfformulier
Op het inschrijfformulier staan alle gegevens die we nodig hebben om je voor de cursus in te kunnen schrijven. Deze gegevens zijn ook nodig voor de uiteindelijke aanvraag van je brevet na afronding van je cursus.

Medische verklaring
Voordat je met de cursus kunt beginnen, hebben we een medische verklaring van je nodig. Mocht je één van de vragen op deze verklaring met “ja” moeten beantwoorden, hebben we ook een medisch keuringsbewijs nodig. Deze kun doorgaans verkrijgen bij je eigen huisarts.

Verklaring van risico en aansprakelijkheid
Dit is een verklaring waarin je geïnformeerd wordt over de mogelijke risico’s van duiken. Het is belangrijk dat je de inhoud van deze verklaring doorleest. Mocht je iets uit deze verklaring niet begrijpen, dan bespreken we dit graag met je.

Verklaring van begrip
Dit is een verklaring waarin je op de hoogte wordt gebracht van de vastgestelde standaard gedragsregels voor veilig duiken met perslucht. Deze gedragsregels zijn bedoeld om je comfort en veiligheid bij het duiken te vergroten. Het is belangrijk dat je deze gedragsregels leest. Mochten er onduidelijkheden in staan, dan leggen we dit graag aan je uit.

Inhaallessen
Cursisten die een les missen, krijgen natuurlijk de mogelijkheid om deze in te halen. Al geplande cursusdata kunnen tot 48 uur van te voren worden verzet. Daarna moeten we helaas kosten in rekening brengen.