Mermaid Cursus

Breid jouw kennis uit over de fysieke eigenschappen van de onderwaterwereld en hoe die van invloed op jou zijn als zeemeermin, terwijl je extra routine, demonstratievaardigheden, en vaardigheden opdoet om met problemen om te gaan.

De PADI Mermaid cursus bestaat uit een onderdeel theorie en ten minste twee vaardighedensessies in het water. In deze sessies ontwikkel je meer dynamische zeemeermin-vaardigheden dan in de Basic Mermaid™ cursus, waaronder veel vaardigheden die van het zeemeerminnen een manier van zelfexpressie maken, anders dan bij andere vormen van duiken en freediven. De Basic Mermaid cursus is een onderdeel van de PADI Mermaid cursus. Je kan dus gewoon starten met Mermaid cursus en hoeft de Basic Mermaid cursus niet apart te volgen.

Om je in te kunnen schrijven voor een PADI Mermaid-cursus moet je minimaal 10 jaar oud te zijn. Je moet ten minste 50 meter kunnen zwemmen zonder hulpmiddelen, minimaal 5 minuten zonder moeite kunnen blijven drijven aan de oppervlakte en een goede fysieke gezondheid hebben. Er is geen eerdere ervaring met duiken, snorkelen of freediven nodig.

 

De PADI Mermaid-cursus bestaat uit twee delen:

  • De theorie die via zelfstudie wordt opgedaan met PADI Mermaid eLearning (of je instructeur geeft klassikaal les als de cursus niet in jouw taal beschikbaar is).
  • Twee sessies in beschut water om te leren zwemmen en duiken als een zeemeermin, het aanleren van reddingsvaardigheden en het leren omgaan met problemen. Je leert ook zeemeerminvaardigheden aan, zoals een effectieve dolfijnslag op de buik en rug, zijdelingse draaien en enkele vaardigheden die onmiskenbaar bij zeemeerminduiken horen; de achterwaartse salto, onderwater handen schudden, bellen blazen en op de rug onderwater zweven.

In de PADI Mermaid cursus maak je gebruik van een monovin (d.w.z. een zeemeerminnenstaart), duikmasker, snorkel en vinnen. Het kan zijn dat je ook gebruik maakt van een natpak en een loodgordel. Het is het beste om een uitrusting te gebruiken die speciaal voor het zeemeerminnen is gemaakt maar tijdens deze beginnerscursus kun je ook gebruik maken van de snorkeluitrusting die je al hebt. Als je een freediver of duiker bent, kun je sommige onderdelen van je uitrusting (zoals masker, vinnen, snorkel) ook als zeemeermin-uitrusting gebruiken.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het programma? Neem dan contact met me op en ik vertel je graag meer!