Snorkelen voor alle leeftijden!
Als je zwemmen erg leuk vindt, hoeft het zwemmen na het behalen van je zwemdiploma niet te stoppen. Je kunt nog doorgaan met zwemmen voor de snorkeldiploma’s 1-2-3.
Er worden uitdagende lessen gegeven waarbij plezier beleven in het snorkelen het belangrijkste is. Er wordt veel gebruik gemaakt van boven- en onderwatermaterialen om leuke opdrachtjes mee uit te voeren. Zo is er; opduikmateriaal, de praatstok, touwtjes, emmers, montagematerialen, hoepels en blinderingsmaterialen.
Om aan de snorkellessen mee te kunnen doen moet je minimaal je een B-diploma hebben, maar een C-diploma is natuurlijk nog beter.
Voor de snorkellessen heb je een uitrusting nodig. Deze wordt door de duikschool beschikbaar gesteld maar het is wel erg prettig om je eigen spullen te hebben. Dive InC geeft tegen inlevering van de flyer van het zwembad een korting van 20% op een snorkel set met een masker, snorkel en meegroei-snorkelvinnen! Een leuk cadeau voor het halen van het C-diploma of voor je verjaardag!

Duiken van 8 tot 10 jaar
Duiken is cool als je het kunt! Als je tussen de 8 jaar of ouder bent en een B-diploma hebt, kun je lid worden van Scuba4Kidz. Samen met andere kinderen leer je in het zwembad duiken. We leren je hoe je onder water adem kunt halen en hoe je onder water kunt blijven.
Als je weet hoe je onder water ademhaalt – en dat is echt niet moeilijk! -, ga je allemaal oefeningen doen zodat je onder water steeds meer kunt, maar ook leer je hoe je onder water andere duikers kunt helpen. Je krijgt een boekje waarin je alles na kunt lezen en een PADI SealTeam logboek. Als je klaar bent, krijg je natuurlijk een echt brevet!
Na je eerste opleiding is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken bij Scuba4Kidz. Je gaat verschillende specialties doen. Daarin leer je hoe van alles over het onderwaterleven en hoe je nog handiger wordt onder water. Je gaat bijvoorbeeld onder water foto’s maken en je leert van alles over het kompas. Ongeveer eens in de 4 weken heb je een snorkelles.
Ook organiseren we jaarlijks een vriendjes- of vriendinnetjesduik! Je neemt dan, natuurlijk met een instructeur er bij, je vriendje of vriendinnetje mee onder water om te laten zien waarom jij zo enthousiast bent over duiken!

Duiken van 10 tot 12 jaar
In het schooljaar dat je 11 jaar wordt, kun je bij ons de Jr. Open Water opleiding volgen. Je leert dan alles om een gebrevetteerde Jr. Open Water duiker te worden. Je mag dan overal ter wereld met een instructeur of je ouders duiken. Je krijgt theorieles, duikt in het zwembad én in het buitenwater. Uiteraard doe je dit onder leiding van ervaren instructeurs, die je overal bij helpen en aan wie je alles kunt vragen. Als je 15 jaar bent kan dit brevet worden omgezet in een volwassen Open Water brevet.
Na het halen van je Jr. Open Water brevet kun je verdergaan met het volgen van specialties. Je gaat dan dieper in op de verschillende aspecten van het duiken, waardoor je met nóg meer plezier en vertrouwen het water in gaat. Bij een specialty horen één of twee theorielessen, zwembadlessen en buitenduiken. Als je een specialty hebt gedaan krijg je daar natuurlijk een brevet voor. Je blijft ook in de zwembadlessen eens in de 4 weken snorkelen. De vriendjes- en vriendinnetjesduik staat uiteraard ook weer op het programma. Maar het aller-állerbelangrijkste: we blijven natuurlijk weer veel tijd maken om plezier te hebben!

Duiken van 12 tot 15 jaar
In het schooljaar dat je 13 jaar wordt, kun je beginnen met de Advanced Open Water opleiding. Naast de verplichte diepe en navigatieduik, ga je nog 3 ervaringsduiken maken (bijvoorbeeld een nacht- of een wrakduik). Ook bij deze cursus horen theorielessen en ga je zowel in het zwembad als in het buitenwater duiken. Als je 15 jaar bent, kan ook dit brevet ook worden omgezet in een volwassen Advanced Open Water brevet.
Na het behalen van dit brevet zijn er ook weer een aantal specalties te volgen, waarmee je natuurlijk een brevet kunt verdienen. Vanzelfsprekend blijven we aandacht besteden aan het snorkelen en organiseren we ook nu weer de vriendjes- en vriendinnetjes duik.
In het schooljaar dat je 15 jaar wordt, doe je de Rescue opleiding. Het hele jaar zijn we dan bezig met leren wat je moet doen als er iets gebeurt tijdens of na een duik. Daarbij hoort het halen van een EFR (EHBO) brevet, les in het bedienen van een AED en zuurstof geven. Natuurlijk oefenen we in het zwembad met elkaar. Je leert hoe je een duiker in paniek rustig kunt krijgen, hoe je in een noodsituatie jezelf kunt redden, hoe je een bewusteloze duiker weer aan de oppervlakte brengt en hoe je deze veilig naar de kant sleept. We leren je alles in het zwembad en oefenen in het buitenwater met behulp van scenario’s: nagespeelde situaties waarin je leert hoe je moet handelen als er écht iets aan de hand is.

Informatie voor ouders/verzorgers:
Elke les beginnen we met het behandelen van de theorie die bij het onderwerp hoort, dat we tijdens de zwembadles gaan behandelen. Van de kinderen wordt verwacht dat ze, indien nodig, de theorie uit het boek thuis hebben doorgelezen. Alle theorie wordt op een interactieve manier aangeboden in een lesboek en een DVD. Vervolgens gaan we het zwembad in en na de les komen we nog even bij elkaar om het logboek af te tekenen.

De prijzen voor het lidmaatschap van staan hieronder vermeld. De kosten voor de lespakketten en brevetaanvragen worden apart in rekening gebracht.
Wij beschikken over speciale – op maat gemaakte- uitrusting voor kinderen. Het kan voor de kinderen fijn zijn om een eigen snorkel, masker, vinnen en wetsuit te hebben. Deze materialen zijn met een aantrekkelijke korting via de duikschool te verkrijgen.

Prijzen:
Snorkelen voor alle leeftijden: € 35,00 per maand
Kinderduiken 8 t/m 10 jaar:       € 43,75 per maand
Kinderduiken 10 t/m 12 jaar:     € 43,75 per maand
Kinderduiken 12 t/m 15 jaar:     € 43,75 per maand
Het duikseizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor 1 duikseizoen. Opzeggingen dienen uiterlijk voor 31 juli gedaan te worden.

Een proefduik bij het Scuba4Kidz kost € 34,95. Bij inschrijving wordt dit bedrag op de eerste factuur in mindering gebracht.

Alle hulp bij ons duikteam is welkom. Daarom willen wij alle leden de mogelijkheid geven om aan het begin van het seizoen de totale contributie in één keer te voldoen. Dit geeft ons weer een hoop extra mogelijkheden om les- en speelmateriaal voor de kinderen aan te schaffen. Als dank hiervoor krijgt u een korting van 10% krijgt op uw lidmaatschapsgeld voor dat jaar. Natuurlijk kan ook gekozen worden voor een maandelijkse overschrijving/incasso.